Prati nas na društvenim mrežama

Domaći fudbal

ČVOR Trepča iz Kosovske Mitrovice želi u Srpsku ligu, FS tzv. Kosova reagovao u UEFA

Objavljeno

-

Fudbalski klub Trepča iz severnog dela Kosovske Mitrovice želi da u narednoj sezoni igra u Srpskoj ligi Zapad, ali iz tzv. kosovskog fudbalskog saveza poručuju da im to neće dozvoliti, prenosi RTS. Srpska Trepča (postoji istoimeni klub u albanskom južnom delu) igraće posle 17 godina u Srpskoj ligi, a vest da se klub plasirao u viši rang takmičenja oduševila je tamošnje stanovništvo.

– Ono u šta je malo ko verovao ipak se obistinilo. Nova uprava od samog preuzimanja kluba imala je samo jedan cilj – ulazak u viši rang takmičenja i vraćanje kluba na stare staze uspeha i slave – saopštila je Trepča i najavila napad na Prvu ligu.

Međutim, ubrzo je iz FS tzv. Kosova stigla najava da to neće dozvoliti, potvrdio je za RTK2 predsednik FS tzv. Kosova Agim Ademi.

– Mi smo kao federacija otvoreni za sve srpske klubove sa teritorije Kosova. Ako to bude neka Trepča sa teritorije Srbije onda će ona moći da igra Srpsku ligu. Ovde ona to neće moći, siguran sam u to i mi to nećemo dozvoliti. Ja sam izdao sve naredbe, obavestio policiju, reagovao sam i kod UEFA i siguran sam da i ona to neće dozvoliti. Nekoliko puta sam pričao i sa predstavnicima srpske fudbalske federacije u okviru UEFA i verovatno će da se nađe neko rešenje – rekao je Ademi.

Advertisement

———-
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Domaći fudbal

TRIVI ILIĆ PONOVO ANGAŽOVAN U OFK BAČKU

Objavljeno

-

Posle ispadanja iz Srpske lige – Vojvodina uprava OFK Bačke je napravila dobar potez angažovanjem Trive Ilića za tim menadžera.

-Vodim treninge sa igračima i sportski sektor. Znači, imam autonomiju kada su u pitanju dolasci i odlasci iz ekipe i niko ne može da mi se meša u posao, rekao je Trivo Ilić za lokalni portal „Klik na vesti“.

Ilić je najavio početak priprema za utorak, 16. jul kada će se detaljnije znati o tome ko više nije član OFK Bačke i ko je pojačao vojvođanskog ligaša iz Bačke Palanke.

Nastavi sa čitanjem

U trendu