Prati nas na društvenim mrežama

Domaći fudbal

GAJIĆ: JESAM ZADOVOLJAN, ALI NE I EUFORIČAN

Objavljeno

-

Sezona 2019/20. u Linglong Superligi Srbije počela je odlično za fudbalere Vojvodine. Posle prva četiri kola, crveno-beli imaju maksimalnih 12 bodova i, uz gol razliku 14:1, nalaze se na prvom mestu na tabeli.

Logično, ovakvi rezultati izazivaju zadovoljstvo i radost kod svih onih kojima je stalo do toga da „stara dama“ srpskog fudbala bude jaka i uspešna, a među njima je sigurno i predsednik FK Vojvodina Vojislav Gajić, nakon čijeg povratka u klub su se, iako je od tada prošlo samo dva meseca, mnoge stvari drastično promenile.

Ipak, on odmereno gleda na sve ono što je do sada urađeno i postignuto, svestan toga da svima u klubu predstoji još mnogo rada i truda kako bi Voša bila na onom pravom, evropskom nivou.

– Zbog rezultata koje smo do sada ostvarili, naravno da sam zadovoljan, ali ne i euforičan. Mi smo tek na početku onoga što želimo da postignemo i, da bismo uspeli u tome, predstoji nam još mnogo posla. Ipak, rezultati u prva četiri kola su pokazatelj da radimo dobro i ohrabruju nas da tako i nastavimo – kaže Gajić.

Za dobre rezultate, svakako velike zasluge idu na račun novog sportskog direktora i stručnog štaba na čelu sa Nenadom Lalatovićem, posebno ukoliko se u obzir uzme činjenica da su, u momentu kada su stupili na dužnost, mnoge ekipe već bile počele sa pripremama i formiranjem tima?

– Imali smo taj peh da je, usled raznih okolnosti, rukovodstvo kluba relativno kasno formirano, pa samim tim i njegov deo koji je zadužen za sportska pitanja, te smo svi imali nekako malo vremena da na vreme dođemo do onoga što želimo. Naš novi sportski direktor ima veliko iskustvo iz svoje igračke karijere, ali i privatnog biznisa kojim se bavi, te je jako važno da na njegovom mestu bude neko ko se jednako dobro razume i u sport i u ekonomiju. Posvećen je svom poslu i radi ga sa velikom ljubavlju, jer Vojvodina je njegov klub, u kojem je završio karijeru. Ono što posebno moram da naglasim kod njega jeste to da ume da prepozna igrača i u odnosu sa njima, kao i sa svima ostalima, uvek je vrlo direktan, ponekad možda i oštar, ali svakako i pravičan. Naravno, za dobre rezultate je izuzetno bitna i sinergija koju imamo sa šefom stručnog štaba, koji ima apsolutnu slobodu u svom radu, a to je sigurno jedan od razloga zbog kojeg imamo ovako dobre rezultate na početku sezone.

Pored odličnih rezultata, navijače Vojvodine sigurno može da raduje i činjenica da u prvom timu crveno-belih trenutno ima nekoliko mladića od 18-19 godina koji su prošli kroz omladinsku školu „Ilija Pantelić“ i koji ove sezone, ne samo da dobijaju, već i koriste svoju šansu na najbolji mogući način?

– Omladinska škola predstavlja oslonac funkcionisanja i budućnosti svakog ozbiljnog evropskog kluba, te je samim tim jasno da tako mora biti i u Vojvodini. Naša omladinska škola, iako ima svoj renome i tradiciju, u poslednje vreme je bila potpuno zapuštena i sistem rada u njoj mora da se menja iz korena. Jednostavno, prošla su ona vremena da se igrač čeka dok ne napuni 18 godina, pa da se tek onda sa njim potpisuje profesionalni ugovor. Danas se talenti prepoznaju već sa 12-13 godina i klub već tada treba da počne da radi na tome da ih zadrži u svojim redovima dok ne stasaju za prvi tim, te mi je veliko zadovoljstvo da saopštim da ćemo uskoro potpisati stipendijske i profesionalne ugovore sa čak 18 igrača iz naših mlađih kategorija. Naravno, nemoguće je očekivati da svako od njih dođe na nivo na kakvom su danas jedan Sergej Milinković-Savić ili Mijat Gaćinović, ali ukoliko od 10 onih u koje uložite dobijete dvojicu igrača evropskog nivoa, to je svakako dobar rezultat i predstvlja višestruku korist za klub. Naravno, pri svemu tome, bitnu ulogu ima i stručni štab prvog tima, koji tim mladim igračima treba dozirano da pruža priliku da se istaknu, baš kao što to naš stručni štab čini u ovoj sezoni.

Pored omladinske škole, stabilnost kluba svakako bitno zavisi i od sveukupne finansijske situacije. S tim u vezi, treba istaći da su igračima i zaposlenima plate za prošli mesec isplaćene do petog avgusta, što je bila retkost u FK Vojvodina u prethodnom periodu?

– Finansijska konsolidacija kluba za sada ide u dobrom smeru i naravno, tako treba i da ostane. Doduše, još uvek nas muče neke stvari iz prošlosti, ali i to se polako rešava. U ovom trenutku, svakako nam je prioritet redovna isplata plata za one koji su trenutno deo FK Vojvodina, jer to je preduslov da klub nastavi sa dobrim rezultatima i funkcioniše uhodano i stabilno.

Pre nekoliko dana, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je da će ovo biti poslednja sezona u kojoj će se utakmice igrati na ovakvom stadionu „Karađorđe“, pa je zbog toga najavio i određeni poklon za navijače?

– Pre svega, moram da kažem da je jako bitno to što je i gradonačelnik Novog Sada najavio izgradnju novog stadiona, jer sada cela ta priča dobija potpuno novu težinu. Izgradnja novog stadiona je sada potpuno izvesna i svima nam je drago zbog toga, jer da bi Vojvodina bila na višem nivou od sadašnjeg i redovno učestvovala u evropskim takmičenjima, novi stadion je neophodan. Gospodin Vučević je obećao da će se maksimalno založiti da se papirološki i tehnički izgradnja novog stadiona što više ubrza, zbog čega smo mu veoma zahvalni. Što se tiče navijača, mi smo na utakmici protiv Rada odlučili da ih obradujemo besplatnim ulazom, a u razgovoru sa gradonačelnikom, složili smo se da bi bilo dobro da u tom pravcu nastavimo i ubuduće, te mogu da kažem da nam je plan da ulaz bude besplatan do kraja sezone. Naš cilj je da na svakom meču bude što više naših navijača, a naravno, uz njihovu pomoć je i igračima mnogo lakše da dođu do pobede. Zato ih pozivam da već protiv TSC-a ispune tribine „Karađorđa“, a uveren sam da će igrači dati sve od sebe da ih obraduju još jednim dobrim rezultatom u ovoj sezoni – zaključio je Gajić.

Advertisement

———-
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Domaći fudbal

TRIVI ILIĆ PONOVO ANGAŽOVAN U OFK BAČKU

Objavljeno

-

Posle ispadanja iz Srpske lige – Vojvodina uprava OFK Bačke je napravila dobar potez angažovanjem Trive Ilića za tim menadžera.

-Vodim treninge sa igračima i sportski sektor. Znači, imam autonomiju kada su u pitanju dolasci i odlasci iz ekipe i niko ne može da mi se meša u posao, rekao je Trivo Ilić za lokalni portal „Klik na vesti“.

Ilić je najavio početak priprema za utorak, 16. jul kada će se detaljnije znati o tome ko više nije član OFK Bačke i ko je pojačao vojvođanskog ligaša iz Bačke Palanke.

Nastavi sa čitanjem

U trendu