Prati nas na društvenim mrežama

Domaći fudbal

Oglasila se i Zajednica: VAR, sudije, stranci…

Objavljeno

-

Sednicu Skupštine Zajednice fudbalskih klubova Super lige i Prve lige Srbije obeležio je skandal, kada je generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić verbalno napao članove uprave FK Partizan.

U međuvremenu, Zajednice fudbalskih klubova Super lige i Prve lige Srbije izdala je saopštenje o toku Sednice i donetim zaključcima.

Crvena zvezda je podnela inicijativu da se broj stranaca sa sadašnjih četiri, koliko ih može da biti na terenu na jednoj utakmici Linglong Super lige Srbije, poveća na osam.

– U prostorijama SC Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi danas je održana sednica Skupštine Zajednice fudbalskih klubova Super lige i Prve lige Srbije. Prenosimo vam zaključke ove sednice:

Današnjom sednicom Skupštine Zajednice Super i Prve lige Srbije predsedavao je predsednik Zajednice, gospodin Dragomir Lazović, a sednici su prisustvovali i generalni sekretar FSS gospodin Jovan Šurbatović, kao i predsednik Sudijske komisije FSS, gospodin Milan Karadžić.

U uvodnom obraćanju predsednik Dragomir Lazović se zahvalio svim prisutnima i pohvalio funkcionisanje Zajednice i angažovanje menadžmenta na različitim projektima.

Generalni sekretar Darko Ramovš izvestio je delegate o aktivnostima Zajednice u proteklom periodu, ocenivši poslovanje kao vrlo uspešno zbog činjenice da Super liga posle dužeg vremena ima naslovnog sponzora, da je u saradnji sa klubovima i FSS značajno podignut nivo infrastrukture izgradnjom novih terena, kao i zbog činjenice da je uspešno završen rad na nekoliko projekata.

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Jovan Šurbatović izvestio je prisutne o angažovanju ove organizacije po svim značajnim pitanjima vezanim za unapređenje profesionalnog fudbala. Istakao je zadovoljstvo angažovanjem i saradnjom FSS, klubova i Zajednice na svemu urađenom do sada, što je u velikoj meri doprinelo kvalitetu, a posebno u smislu infrastrukture i digitalizacije, kao i procesa implementacije VAR tehnologije. Takođe, izrazio je zadovoljstvo inicijativom koju su podržali svi klubovi, a koja se odnosi pokretanje inicijative za izradu zakona i utvrđivanje modela privatizacije fudbalskih klubova.

Razgovararalo se i o aktuelnoj situaciji u vezi sa suđenjem u Linglong Tire Super ligi Srbije, o čemu je vođena iscrpna diskusija u kojoj je učestvovao predsednik sudijske komisije FSS Milan Karadžić. Jednoglasno je zaključeno da je kvalitet suđenja u proteklom delu takmičenja bio dobar, a da su ukupan utisak pokvarile pojedine sudijske greške u poslednjih nekoliko kola.

Fudbalski klub Crvena zvezda je pokrenuo zvaničnu inicijativu koja se odnosi na povećanje broja stranih igrača koji imaju pravo nastupa u Linglong Tire Super ligi Srbije, sa dosadašnjih četiri na osam, koja bi bila u primeni od naredne sezone. Navedeni predlog sadržao je određene finansijske obaveze koje bi imao klub koji želi da angažuje više stranih igrača od propisanog broja, stoji u saopštenju Zajednice fudbalskih klubova Super lige i Prve lige Srbije.

Advertisement

———-
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Domaći fudbal

BOMBA U SRPSKOJ LIGI BEOGRAD! Gol godine u našem fudbalu (VIDEO)

Objavljeno

-

Trenutak kada je Nikola Milinović uputio udarac, Foto: Printscreen/Twitter/fsbeograda1920

Nikola Milinović pogodio sa 40 i kusur metara

Fudbaleri Torlaka pobedili su Brodarac na gostovanju sa 2:1 u sedmom kolu Srpske lige Beograd.

Na ovoj utakmici trećeg ranga srpskog fudbala videli smo možda i gol godine od strane Nikole Milinovića sa 40 i kusur metara.

Torlak je sada sedmi na tabeli sa devet bodova, dok je Brodarac ostao pretposlednji sa samo tri boda.

Nastavi sa čitanjem

U trendu