Prati nas na društvenim mrežama

Domaći fudbal

Sudijski ekspert: Gol Crvene zvezde bio regularan

Objavljeno

-

Ekspert za suđenje i član Sudijske komisije Fudbalskog saveza Srbije Igor Radojčić u analizi predhodnog kola na TV Arena smatra da je duel u vazduhu između Žandera i Vladimira Stojkovića bio potpuno čist i da je Crvenoj zvezdi poništen ispravan pogodak, jer u trenutku kontakta golman Partizana nije kontrolu nad loptom.

Radojičić poručuje da u tim trenucima čuvar mreže nije zaštićen u kaznenom prostoru.

– Ono što je bitno postoji dosta nejasnoća, kada je golman zaštićen, nije zaštićen… Lopta je pod kontrolom kada stoji između njegovih ruku, ukoliko loptu drži na ispruženoj ruci ili tapka, tada se smatra ima kontrolu nad njom. Golman u tim situacijama ne sme biti napadnut, ne sme da se ulazi u duel sa njim. Stojković u ovoj situaciji nema kontrolu, igrač ispred njega igra glavom. Nije imao kontrolu, igrač u crveno-belom odigrava glavom i pravila kažu da sme da uđe u duel. Prema novim pravilima golman nema nikakva posebna prava u tom trenutku, ne postoji nikakva posebna zaštita. poručio je Radojčić.

Dakle, nikakva dilema ne postoji po mišljenju sudijskog analitičara.

– Golman nema kontrolu, igrač odigrava glavom, ima pravo da ulazi u duel, u pitanju je ispravan start. Golman Partizana u ovoj situaciji nije došao do lopte. Da je došao do lopte, bio bi zaštićen. Ovako ne postoji mesto u kaznenom prostoru ne postoji mesto na kojem zaštićen“, zaključio je Radojčić i napomenuo da je u spornom trenutku arbitar Jovanović stajao izvan kaznenog prostora, odnostno nije bio na pravom mestu kako bi jasno video situaciju.

Advertisement

———-
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Domaći fudbal

BOMBA U SRPSKOJ LIGI BEOGRAD! Gol godine u našem fudbalu (VIDEO)

Objavljeno

-

Trenutak kada je Nikola Milinović uputio udarac, Foto: Printscreen/Twitter/fsbeograda1920

Nikola Milinović pogodio sa 40 i kusur metara

Fudbaleri Torlaka pobedili su Brodarac na gostovanju sa 2:1 u sedmom kolu Srpske lige Beograd.

Na ovoj utakmici trećeg ranga srpskog fudbala videli smo možda i gol godine od strane Nikole Milinovića sa 40 i kusur metara.

Torlak je sada sedmi na tabeli sa devet bodova, dok je Brodarac ostao pretposlednji sa samo tri boda.

Nastavi sa čitanjem

U trendu