Prati nas na društvenim mrežama

Domaći fudbal

Vojislav Gajić: Obnavljamo tim sponzora, dovodimo i Nemanju Nikolića

Objavljeno

-

U pres sali stadiona „Karađorđe“, danas je održana redovna konferencija za novinare pred utakmicu protiv TSC-a. Međutim, ovoga puta, pored šefa stručnog štaba Nenada Lalatovića, javnosti se obratio i predsednik FK Vojvodina Vojislav Gajić, koji je tom prilikom prisutnima saopštio nekoliko važnih informacija u vezi sa radom i funkcionisanjem kluba.

Ipak, pre svega ostalog, on je iskoristio priliku da javno čestita sportskom sektoru FK Vojvodina na rezultatima ostvarenim u prva četiri kola tekuće sezone.

– Gospodin Nenad Lalatović je veliki znalac kada je u pitanju trenerska struka i po tome je možda i prvi u Srbiji. Ima veliku energiju i ume da ostvari poseban odnos sa igračima, te se samim njegovim dolaskom u Vojvodinu promenilo mnogo toga. Naravno, bilo bi nekorektno da ne spomenem i našeg sportskog direktora Nikolu Lazetića, koji je klubu posvećen 24 časa dnevno, preselio se u Novi Sad i bavi se svim sportskim pitanjima, kako onim koji se tiču prvog tima, tako i omladinske škole, kojoj predstoji ozbiljna reorganizacija u načinu rada – kaže Gajić.

Isto tako, predsednik FK Vojvodina iskoristio je priliku da se zahvali i gradskim institucijama na vrlo korektnoj saranji i pomoći.

– Pošto iza nas sada već postoji jedan značajan period saradnje, moram da pohvalim i Grad Novi Sad i zajedništvo koje smo ostvarili po pitanju FK Vojvodina, u čemu je svakodnevno prisutan i naš gradonačelnik Miloš Vučević. Isto tako, spomenuo bih i našeg generalnog sponzora Srbijagas i gospodina Bajatovića, za koga, iako se u prethodnom periodu govorilo da možda nije dovoljno posvećen Vojvodini, sada mogu da kažem da imamo saradnju koja je bez ijedne jedine primedbe. Zna se ko šta radi, šta je čiji posao i zbog toga i jesmo krenuli ovako dobro i uspešno – ističe Gajić.

Ono što posebno može da obraduje navijače, jeste to što Vojvodina nastavlja da jača svoj igrački kadar.

– Potpisali smo ugovor sa Neškovićem na tri godine, što je jako bitno, baš kao što smo to ranije uradili sa Zukićem i Topićem. U ponedeljak će ugovor potpisati i Dražić, jedan od naših najtalentovanijih golmana, koji je nedavno na Kupu prijateljstva na Zlatiboru bio proglašen za najboljeg golmana turnira. Takođe, u narednih dva do sedam dana potpisaćemo ugovore i sa 18 momaka iz naše omladinske škole, pri čemu u klubu imamo potpunu saglasnost oko toga da one koji učestvuju u stvaranju tih mladih igrača treba i nagraditi – napominje Gajić.

Predsednik FK Vojvodina zahvalio se i navijačima na izuzetnoj podršci u dosadašnjem toku sezone.

– Apelujem na sve naše navijače koji dođu na utakmicu protiv TSC-a da sačuvaju svoju kartu, jer će im uskoro biti saopšteno i koji benefit mogu da ostvare sa tom ulaznicom, te ih naravno pozivam da u nedelju na stadion dođu u što većem broju – napominje Gajić.

On je istakao da klub radi i na tome da proširi broj svojih sponzora.

– Ponovo smo pokrenuli postojanje sponzorskog tima FK Vojvodina. Naš generalni sponzor je Srbijagas, a njemu će se pridružiti još tri priznate kompanije iz Novog Sada, sa kojima smo postigli dogovor. To su industrija mesa „Matijević“, trgovinski lanac „Univereksport“ i firma koja je i u mom prošlom mandatu bila uz FK Vojvodina, a to je „Energotehnika Južna Bačka“, na čelu sa gospodinom Zbiljićem. Svaka od tih firmi će u svom sektoru poslovanja pokrivati potrebe FK Vojvodina i na tome im se zahvaljujem, pogotovo zbog toga što su se svi sami javili i izrazili želju da pomognu. Ovo je bitno ne samo zbog finansijskog aspekta, već i zbog zajedništva koje demonstriramo, te pozivam i druge firme da nam se pridruže, bez obzira na njihovu veličinu – kaže Gajić.

Predsednik FK Vojvodina je najavio da će klub uskoro dovesti još jedno veliko pojačanje u igračkom kadru.

– U konsultaciji sa šefom stručnog štaba, složili smo se da treba da pojačamo napad našeg tima, s obzirom na peh koji nam se dogodio sa Nemanjom Čovićem. On se dobro oporavlja, ali bez obzira na to, pri kraju smo dogovora sa špicem Partizana Nemanjom Nikolićem i verujem da će to biti gotovo danas ili sutra. Možda će biti još nekih pojačanja, iako smatram da imamo vrlo dobru ekipu već sada – ističe Gajić.

Uporedo sa jačanjem igračkog kadra, u klubu se trenutno mnogo radi i po pitanju infrastrukture.

– U FC „Vujadin Boškov“ će uskoro biti izvršena kompletna automatizacija zalivnih sistema, što je već plaćeno i očekujemo iz Italije da nam stignu sve potrebne mašine i oprema. Uložili smo određeni novac i za renoviranje „Karađorđa“, jer dokle god igramo na njemu, to treba da bude onako kako dolikuje Vojvodini. Isto tako, da napomenem da smo brendirali čak i novi autobus, što će nam služiti za neka nova vremena – napominje Gajić.

On je potvrdio da je ovo definitvno poslednja sezona u kojoj će Vojvodina igrati na ovakvom stadionu „Karađorđe“.

– To je sada sasvim izvesno i zbog toga ćemo se potruditi da u svakoj reprezentativnoj pauzi na njemu odigramo neku prijateljsku utakmicu na visokom nivou, kako bismo ga u istoriju ispratili na način kakav dolikuje. Istovremeno, ovo je godina u kojoj FK Vojvodina obeležava 105 godina svog postojanja, što je takođe nešto što treba ispoštovati – istakao je Gajić.

Advertisement

———-
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Domaći fudbal

TRIVI ILIĆ PONOVO ANGAŽOVAN U OFK BAČKU

Objavljeno

-

Posle ispadanja iz Srpske lige – Vojvodina uprava OFK Bačke je napravila dobar potez angažovanjem Trive Ilića za tim menadžera.

-Vodim treninge sa igračima i sportski sektor. Znači, imam autonomiju kada su u pitanju dolasci i odlasci iz ekipe i niko ne može da mi se meša u posao, rekao je Trivo Ilić za lokalni portal „Klik na vesti“.

Ilić je najavio početak priprema za utorak, 16. jul kada će se detaljnije znati o tome ko više nije član OFK Bačke i ko je pojačao vojvođanskog ligaša iz Bačke Palanke.

Nastavi sa čitanjem

U trendu