Prati nas na društvenim mrežama

Košarka

LEGENDA ODUŠEVLJENA JOVIĆEM! Predviđa mu SVETLU budućnost!

Objavljeno

-

Pet Rajli, Foto: Profimedia

Legendarni Pet Rajli „skenirao“ 27. pika na draftu

Predsednik Majamija Pet Rajli poslednjih 25 godina dosta vremena posvećuje biranju pikova, pa su navijači Hita posebno zainteresovani da vide kako će proći Nikola Jović.

Majami Herald se već setio Martina Mursepa iz Estonije, koji je odigrao samo 10 mečeva za Hit, kada je izabran kao 25. pik 1996. godine!

Napravljeno je i poređenje uz pitanje o njemu, o čemu je Rajli pričao u jednom delu konferencije. Ipak, primaran je bio Jović.

– Dugo igra kao senior, veoma je konkurentan. Svi naši skauti su bili u Evropi i videli su kako se razvija. Verovatno će biti igrač u razvoju ili mlađi igrač, on ima izražene brojne veštine. Ima šut, upravo je napunio 19 godina. Verovali smo našem bordu koji ga je izabrao.

Više je zatim govorio o njegovoj igri i predispozicijama.

– Ne znate u kom će pravcu ići razvoj, tako je kad govorimo o svim međunarodnim takmičenjima, na svim nivoima. Kvalitet takmičenja je zaista porastao. Trenirao je veoma dobro. Ima sjajnu visinu, dugačak je, može da drži loptu, izuzetno je vešt. Osećamo da smo napravili zaista dobar izbor.

Rajli je dobio pitanje i o tome da li je pao u iskušenje da menja pikove i pravi trejdove, ali se ništa nije otvorilo, naveo je da se ništa interesantno nije pojavilo.

– Radije bismo sada razvili igrača. Ne znaš nikad na čemu si sa slobodnim agentima. Nije bilo ništa toliko uzbudljivo, pa smo odlučili da koristimo ovaj momenat.

Rajli je rekao i da je Joviću govorio o svom prvom susretu sa Divcem, da nije mogao da ga propusti na 27. poziciji pika i da Mursepov izbor nikada nije odvratio Majami od draftovanja internacionalnog igrača.

Rajli je podsetio i na dolazak Gorana Dragića, koji je došao u trejdu iz Finiksa 2015.

– Da li smo imali problema sa Goranom? Ako igrač može da igra, nije me briga odakle dolazi. Uzbuđeni smo zbog Jovića. Mali će biti veoma dobar.

Izvor: Espreso/Sportskiportal.rs

Advertisement

———-
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Košarka

Tužna vest iz komšiluka: Cibona zvanično otišla u stečaj

Objavljeno

-

Objavio

Dvostruki osvajač Evrolige i jedan od najtrofejnih klubova u regionu, Cibona je danas otišla u stečaj.

Naime, račun kluba je 120 dana u blokadi, što znači da se preko ovog računa ne može poslovati, a to automatski znači da je klub otišao u stečaj. 

Sada Cibona započinje s procesom preoblikovanja u sportsko deoničarsko društvo. Za to imaju rok od 45 dana. 

Dolaskom novog rukovodstva, dug Cibone značajno je smanjen te u ovom trenutku iznosi pet miliona evra. Ukoliko klub postanje sportsko deoničarsko društvo, dva miliona duga bi mogla da se pretvore u deonice, te bi klub, odnosno društvo, onda dugovalo tri miliona evra. 

Takođe, zbog blokade FIBA, hrvatski klub ne može registrovati igrače pa je trenutno na svega pet profesionalnih igrača.

Nastavi sa čitanjem

U trendu