Prati nas na društvenim mrežama

Košarka

Novo saopštenje Zvezde: Zašto se javio onaj koji je najmanje bitan

Objavljeno

-

Nastavljen je “rat” saopštenja koji je poprilično iznenadno krenuo zbog apela Crvene zvezde da dobije više termina za trening u Štark Areni.

Partizan se ubrzo oglasio posle prvog saopštenja sa Malog Kalemegdana, a sada su crveno-beli izdali novo saopštenje koje prenosimo u celosti.

KK Crvena zvezda Meridianbet postavio je u petak 03.11.2023.godine u svom saopštenju javno pitanje oko termina (shodno dogovoru sa rukovodstvom tog objekta) za sve selekcije našeg kluba u objektima Beogradske Arene – javne ustanove koju izdržavaju svi građani Republike Srbije.

Ne znamo zašto se poslednji u lancu odlučivanja tzv “zakupac” i najmanje bitan u ovom obraćanju KK Crvena zvezda Meridianbet javio, i po svom običaju javno izneo niz neistina kojima može da dovede u zabludu deo javnosti. Počev od činjenice da je ugovor jednostrano raskinut od strane Beogradske Arene – zbog neurednog plaćanja, za šta posedujemo i dokaze!

Ono što pozdravljamo kao klub su dve činjenice koje je “zakupac” izneo : Da ne možemo da budemo kao oni.  Slažemo se, KK Crvena zvezda Meridianbet ne izdaje duple karte, ne priča o transparentnom poslovanju – već to radi u praksi izlaganjem svojih dokumenata javnosti, i plaća porez uredno već više od 10 godina (i prolazi bez prijava budžetske inspekcije).

O“ideji” korišćenja Beogradske Arene i “uspešnim modelima poslovanja” (među kojima se posebno ističe ona najuspešniji – rast poreskog duga u visini od skoro 6 miliona evra od 2018.godine) kojih se “zakupac” setio, dužni smo da podsetimo da je KK Crvena zvezda organizovao više od stotinu utakmica Evrokupa i Evrolige u Beogradskoj Areni još od 2013. godine, uz ozbiljne prihode od prodaje karata.

DakleKK Crvena zvezda Meridianbet ne zanima “zakupac”(sa kojim je jednostrano raskinut ugovor), već odgovor nadležnih struktura kojima je od republičkih i gradskih organa dat na upravljanje taj objekat – zašto se ne sprovodi dogovor postignut tokom leta 2023.godine?

Konačno, pravo je KK Crvena zvezda Meridianbet koja je Udruženje građana – da potpuno slobodno izabere najbolju dvoranu u Beogradu – onu koja je u vlasništvu grada i republike, dakle koja je JAVNO vlasništvo građana republike Srbije. To pravo nam najmanje neće osporiti “zakupac” posebno ne onaj koji pod “uspešnim” smatra sve ono što se u normalnom poslovnom svetu smatra – neuspešenim.

Uostalom, grafit ispisan pre nekoliko dana upravo na zidinama Beogradske Arene možda govori više od hiljadu reči, stoji u saopštenju Crvene zvezde.

Advertisement

———-
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Košarka

Selektor Srbije od naredne sezone ponovo u Evroligi?

Objavljeno

-

Objavio

Pablo Laso je veoma neočekivano nakon samo godinu dana napustio klupu minhenskog Bajerna, a zamena još uvek nije stigla.

Kao jednog od kandidata “Bild” pominje i selektora Srbije Svetislava Pešića, čiji je sin Marko na čelu kluba, dok je i sam četiri godine radio kao trener tima.

Sam selektor Srbije dao je komentar na ovakvu mogućnost.

Ne vidim kraj svoje trenerske karijere još. Zasada sam uvek planirao u olimpijskom ciklusu od četiri godine. Videćemo. Ako Marko pozove, biću spreman. Još je neodlučan.To je odlična pozicija. Otvoren sam za sve i uvek spreman. Voleo bih da završim karijeru u Nemačkoj. Moj život je centriran u Minhenu, cela porodica mi živi tamo, rekao je Pešić.

Kao kandidat se pominje i drugi finalista sa Svetskog prvenstva Gordon Herbert, selektor Nemačke, koji odlazi sa klupe svetskog prvaka nakon Olimpijskih igara.

Nastavi sa čitanjem

U trendu