Prati nas na društvenim mrežama

Košarka

VUČIĆ POSLAO ULTIMATUM ZVEZDI I PARTIZANU: Porez moraju da plate SVI, u protivnom uslediće blokada i STEČAJ!

Objavljeno

-

Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen

Predsednik Srbijeje najavio da će se ubuduće više novca ulagati u druge gradove

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponovo je prokomentarisao ulaganja koja je država imala prema večitim rivalima i koliko je novca dala fudbalskim i košarkaškim klubovima Crvena zvezda i Partizan, kao i koliko oni duguju za porez.

Vučić je najavio da će se ubuduće više novca ulagati u druge gradove poput Niša, Kruševca, Kraljeva, Zrenjanina, Subotice, a na uštrb Beograda.

– Mogli ste da vidite fer raspodelu novca večitih rivala, ako pogledate i koliko je Vojvodina dobila, ne malo novca, ali neuporedivo manje od večitih, ono što je naša greška i to prihvatamo, to je da smo mnogo manje novca dali u Niš, Kruševac, Kraljevo, ali morali bismo više da dajemo i na Sever, u Zrenjanin, Suboticu… Kada pogledate Niš u poređenju sa Zvezdom i Partizanom, tu nema smisla nikakvog i to ne možemo nikako da opravdamo. Moraćemo da damo više novca centralnoj Srbiji u odnosu na Beograd. Ali videli smo fer raspodelu i odnos države prema večitima.

– Uz taj fer odnos je činjenica da smo tim ulaganjima pomogli Zvezdi i Partizanu da se uspešnije takmiče na evropskoj sceni. Imamo dva kluba koji su u prva tri u regionu uz zagrebački Dinamo u fudbalu, i u košarci dva najbolja u regionu. To ne bi bilo moguće bez podrške države. Što se tiče njihovog međusobnog odnosa, iz ovoga se vidi da je kao na apotekarskoj vagi vagano, koliko da dobije Zvezda, koliko Partizan i tu smo bili apsolutno fer.

Dotakao se Vučić i dugovanja koja ovi klubovi imaju na ime poreza i poslao im jasno upozorenje.

– Ono što je važno je plaćanje poreza, izašli smo sa ciframa, to da li neko priznaje kamate ili ne, kamate postoje svuda u svetu i moja poruka je da će porez morati da plate svi, to je naša ključna poruka. I najmanje duguje KK Crvena zvezda, ali svi će morati da plate.

– Veliki su dugovi FK Crvena zvezda i FK Partizan, verujem da će moći u skladu sa UPPR i reprogramom da plaćaju svoje obaveze, u protivnom uslediće blokada i stečaj. Da li ćemo im pomoći, pomoći ćemo im.

– Morate da imate na umu da je to ukupno 91 odsto navijačke populacije u Srbiji, 56 – 35 prema poslednjem istraživanju, oni predstavljaju našu zemlju, kada nose NIS ili MTS na našim dresovima, oni promovišu naše kompanije, o stranim neću da pričam. Velike su obaveze, šta god možemo da pomognemo, pomoći ćemo, ali oni svoje obaveze moraju da ispune. Verujemo da će imati velika primanja zbog Evrope, ali da ispunjavaju svoje obaveze u skladu sa reprogramom – naglasio je Vučić.

Advertisement

———-
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Košarka

NBA superstar potvrdio dolazak na OI u Parizu!

Objavljeno

-

Objavio

Posle Svetskog prvenstva, na kojem je dosta NBA zvezda odustalo od učešća, na Olimpijskim igrama u Parizu sledeće godine se očekuje daleko bolji odziv.

Tu se pre svega misli na američke igrače koji Olimpijske igre najozbiljnije shvataju.

tako je već počelo sa spekulacijama kako će izgledati “Drim Tim”, a jedan igrač je već sad potvrdio dolazak.

U pitanju je igrač Finiksa i jedan od najboljih napadača u istoriji lige Kevin Durent.

On je izjavio da će sigurno biti deo reprezentacije 2024. godine, i to će biti prilika da osvoji čak četvrto zlato, pošto je već to uradio 2012, 2016, i 2021. godine.

Za reprezentaciju je igrao i 2010. godine na Svetskom prvenstvu u Turskoj, kada je takođe osvojio zlatnu medalju.

KD will play in the Olympics in 2024 pic.twitter.com/ELbAwT2hNL

— Bleacher Report (@BleacherReport) October 2, 2023

Nastavi sa čitanjem

U trendu