Prati nas na društvenim mrežama

Atletika

Nije imala gde da trenira! Kopljem probila KROV, zabola ga u drvo, A SADA SVUDA POGAĐA ZLATO! PONOS SRBIJE!

Objavljeno

-

Foto: EPA/Christian Bruna

Mlada srpska atletičarka Adriana Vilagoš tiho je najavila mogućnost da postane jedna od naših najboljih atletičarki.

Ona je u januaru napunila 18 godina, a godinu punoletstva pamtiće zauvek!

Odbranila je ove godine titulu svetske juniorske šampionke, osvojila zlato na Mediteranskim igrama, a onda se okitila zvanjem vicešampiona Evrope i to u seniorskoj konkurenciji.

Iskoristili smo susret sa Adrianom da je podsetimo na neke početke karijere i proverimo istinitost anegdote koju smo jednom prilikom čuli.

Navodno je, tada još buduća šampionka, trenirajući u uslovima koji su daleko, daleko od potrebnih, koplje dobacila do lokalne policijske stanice.

– Nije baš tako, ali je blizu istine. Nismo imali gde da treniramo, a tamo ima neki plac između nas i policije. Tamo je bio neki beton, pet, šest metara i ja sam se tu zaletala i bacala ka nama. Ka našoj kući – uz osmeh je objasnila Adriana, pa nastavila sa prisećanjima sa početke karijere koja je već sada ukrašena brojnim medaljama.

– Mislili smo da ćemo godinama tamo da treniramo, međutim kad sam unapredila tehniku jedno je koplje preletelo našu baštu i probilo krov na pomoćnih prostorija!

Nije to bio jedini zanimljiv pogodak naše mlade šampionke!

– Bilo je i da sam pogodila drvo. Koplje se zabilo, pa sam morala da se penjem da ga skinem. Bilo je mnogo interesantnih stvari.

Kako je napredovala, tako je i potreba za ozbiljnijim uslovima za trening postala primarna. Njen potencijal je prepoznat, a Adriana s osmehom vraća za sve što joj je omogućeno.

U ovom trenutku zaključno sa seniorskim evropskim prvenstvom na kom je zaprepastila sve i oduševila Srbiju. Srebro u takvoj konkurenciji iskovano je uz pomoć majke Đerđi i selektora Edina Zukovića.

– Prve dve serije mentalno jednostavno nisam bila tamo, nisam bil spremna za takmičenje. I onda sam pre treće serije otišla kod majke i selektora i oni su me „probudili“.

Da li te mama budi „vučenjem za uši“ ili ima drugačije metode?

– Bila sam mnogo, mnogo nervozna i ona me je, kao i uvek, smirila. Rekla je da ja to mogu i sve tako. Mnogo su mi pomogli ona i selektor.

Adriana Vilagoš… Od pet, šest metara betona za zaletište i probijenog krova do zvezdanih staza. Devojka za primer i divljenje.

Advertisement

———-
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Atletika

BRAVO, ANGELINA: Topić na debiju na EP izjednačila REKORD Srbije i ostala nadomak medalje!

Objavljeno

-

Angelina Topić, Foto: Mariano Garcia / Alamy / Alamy / Profimedia

Angelina Topić je preskočila 1,94 m iz prve, ali nije uspela da preskoči 1,96


Srpska atletičarka Angelina Topić osvojila je četvrto mesto u skoku uvis na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Istanbulu.

Ovo je Angelini (17) bio debi na EP i bila je najmlađa u finalu.

Ona je preskočila visine od 186 i 191 centimetar iz drugog pokušaja, 1,94 m iz prve, i tako izjednačila rekord Srbije u dvoranskim uslovima. Ujedno, izjednačila je najbolji ovogodišnji juniorski rezultat u svetu.

Potom nije uspela da preskoči 1,96, što je već preskakala u uslovima na otvorenom.

Zlato je osvojila Jaroslava Magučih (21) iz Ukrajine skokom preko 1,98 i tako odbranila titulu.

https://twitter.com/AthleticsWeekly/status/1632298172251881475?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1632298172251881475%7Ctwgr%5Ebe838c06f28c7a6a515d55e1b8246e5ff89f40fe%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.espreso.co.rs%2Fsport%2Fostali-sportovi%2F1243917%2Fangelina-topic-cetvrta-na-evropskom-prvenstvu

Srebro je pripalo tinejdžerki Brit Verman iz Holandije (19), a bronza još jednoj Ukrajinki, Katerina Tabašnjik.

Nastavi sa čitanjem

U trendu